Tacksamhet

image

Idag kom den över mig. Den stora vågen av tacksamhet. Visst har jag varit tacksam för mycket förut. Särskilt det senaste året. Men idag kändes den verkligen sådär äkta på riktigt, kopplad till otroligt mycket insikt. Som plötsligt bara blev så tydlig.

Jag är inne på min andra och sista rehab vecka på Mälargården i Sigtuna. Det har tagit lite tid att komma in i rehab-andan, alla rutiner, träningstider och framförallt mattider (haha – kvällsfika…) Lära känna all personal, som för övrigt är fantastisk, samt de andra gästerna.

Här på Mälargården samlas fyra olika patientgrupper: onkologi, lymf, astma & KOL och stroke. I början kändes denna blandning väldigt ovan. När man möttes vid gemensamma aktiviteter. Alla är vi olika, i olika åldrar. Denna gång råkade jag vara yngst och ibland kändes det som jag inte passade in. Men den känslan har gett med sig med tiden som gått och ju mer jag har lyssnat in. Känner stor värme och respekt för var och en här.

Det vi har gemensamt är att våra liv plötsligt har förändrats pga en sjukdom, för vissa väldigt drastiskt. Inte bara en gång utan fler gånger. En stor förändring som har påverkat livet på så många sätt. Temporärt eller för alltid… Alla kämpar på, vill komma tillbaks på något sätt, det finns liksom inget annat val… Omständigheterna har kanske förändrats, men vi är fighters när vi måste. Att se detta har varit smärtsamt, men även helande i sig… Det är så mycket man kan vara tacksam över!

Jag har kunnat gå ut och promenera längs Mälaren, se soluppgången och känna att jag lever. Alla kan inte ens ta sig så långt. Eller sorgligt nog kom aldrig så långt. ❤️ Man blir ledsen, men glad och tacksam på samma gång. Jag har förmånen att jag fortfarande kan göra som jag vill. Ta vara på möjligheter när de ges. Något man ofta bara tar för givet. Eller hur?

Hoppas ni får en underbar dag! Kramar❤️

image

#waroncancer

 

2 thoughts on “Tacksamhet

  1. Att visa tacksamhet inför livet och våga visa det är stort! oftast är vi dåliga på att stanna upp och uttrycka vår tacksamhet – inför att vara i livet eller att någon har plockat ur diskmaskinen. Tacksamhet är för mig högt som lågt. Jag försöker visa tacksam och njuta av stunden, men det kräver träning och ihållighet, det är lätt att glömma. Den månad vi går in i nu – december – brukar vara fylld av kärlek, empati och tacksamhet. Önskar att vi var fyllda av det året om, alla 365 dagar om året. Jag jobbar på det, men lyckas inte alltid! Jag är otroligt tacksam över att få läsa dina blogginlägg – det är en ynnest ❤️

    1. Tack Annette för en fin kommentar, som vanligt.❤️ Javisst är det så att man får träna sig på tacksamhet… Man glömmer så lätt bort. Har hänt mig många gånger också. Men den insikt och insyn jag fått här, har gått rakt in i själen och kommer förhoppningsvis att sitta där för alltid. Är så glad att kunna dela med mig, att det tas emot och att vi kan påminna varandra. Kram❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.